Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Hersteltips » Breek door de weerstand heen om te kunnen herstellen van conversiestoornis / FNS
Weerstand los laten om te kunnen herstellen

Breek door de weerstand heen om te kunnen herstellen van conversiestoornis / FNS

door | 5 dec, 2023 | Hersteltips

Je zult het regelmatig tegenkomen tijdens je herstelproces van conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS): weerstand. Weerstand is de innerlijke stem die zegt: “Ik wil (dit) niet!” Die stem die ook gelijk allerlei excuses paraat heeft om het ook niet te hoeven doen. Zelfs als je al weet dat je het toch moet doen om te krijgen wat je verlangt.

Dit moet je weten over weerstand

Er iets dat je echt moet weten over weerstand. Of je nu net met je herstelproces bent begonnen of dat je er al wat langer mee bezig bent, het idee dat die weerstand zal verdwijnen, is zinloos. Het is compleet nutteloos om dat te denken of te verlangen.

Weet je…. tijdens je herstelproces zullen er altijd dingen zijn waar je struggle voelt of waar je geen zin in hebt. Ook dingen waarvan je weet dat ze super belangrijk voor je zijn om de kans op blijvend herstel te vergroten. Als je voorbij die weerstand kunt kijken, zie je dat er een keuze is. Altijd! Het is aan jou om dan een beslissing te nemen. Om die keuze te maken die het beste is voor jou en je herstelproces.

Breek er door heen

Als je op zo’n keuzemoment merkt dat je een drempel over mag, dan is het fijn als je die weerstand kunt (h)erkennen, om er vervolgens doorheen te breken. Wil je vooruit komen in je herstelproces, dan is het ook gewoon nodig om bepaalde dingen te doen. Een citaat van Abraham Hicks kan je hierbij helpen:

“When people ask us, how long does it take for something to manifest, we say, it takes as long as it takes you to release the RESISTANCE. Could be 30 years, could be 40 years, could be 50 years, could be a week. Could be tomorrow afternoon.”

Het is er gewoon altijd

Dat is toch interessant hè… De weerstand zit dus ín jou en deze is niet tegen te houden. Dat is kansloos omdat weerstand er gewoon altijd ís.
Jij bent dus degene die voorbij jouw weerstand kunt gaan. Die struggles, drempels en belemmeringen kun je loslaten. Je kunt daar doorheen  breken. En alleen jij kunt beslissen om datgene wat nodig is, NU te doen.
En dat mag ook in hele kleine stapjes hè!

We willen je vandaag uitnodigen om die weerstand los te laten en te doen wat je weet (en wat je misschien zelfs ook al kunt voelen) dat nodig is om te doen. Neem je deze uitnodiging aan?
Groei ligt tenslotte buiten je comfortzone.
Enne…. je weet pas of iets wel of niet voor je werkt als je het eerst hebt ervaren. Dus wat houdt je nu nog tegen?

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin