Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Hersteltips » Moet je je mindset veranderen als je conversiestoornis of FNS hebt?
Moet je je mindset veranderen als je conversiestoornis of FNS hebt

Moet je je mindset veranderen als je conversiestoornis of FNS hebt?

door | 24 mei, 2023 | Hersteltips

Ken je deze quote al?

‘10% is wat je overkomt en 90% hoe je ermee omgaat’?

 

Mocht je em niet kennen dan kun je je vast wel voorstellen dat dit te maken heeft met de manier waarop je denkt. Oftewel, je mindset.
En laat mindset nu een heel belangrijk onderdeel van je herstelproces zijn. Vandaar dat we hierover met alle liefde een blog voor je schrijven.

Want op het moment dat jij stappen gaat zetten in je mindset, als jij anders durft te kijken naar je conversiestoornis /FNS (functionele neurologische stoornis), dan gaan er dingen veranderen. En deze veranderingen zijn nodig voor jouw herstelproces.

Ik wil mijn oude leven terug!

Regelmatig horen wij CS-kanjers zeggen ‘Ik verlang terug naar mijn oude leven, ik verlang terug naar hoe ik was, naar hoe het was voordat deze complexe stoornis mijn leven overhoop haalde”.

We snappen dat als iemand dat zegt, maar weet je… eerlijkgezegd zou je dat helemaal niet moeten willen! Want wie jij hiervoor was, hoe jouw situatie was en het leven dat je tóen leidde, heeft er juist aan bijgedragen dat je deze complexe stoornis (CS) hebt kunnen ontwikkelen.

Mindset veranderen

Daarnaast, de persoon die je nu bent en het leven dat je nu leidt, draagt bij aan het in stand houden van de conversiestoornis / FNS. Dus op het moment dat jij wil herstellen, dan moet je niet verlangen naar hoe het was. Dan moet je ook niet blijven hangen in hoe het nu is. Nee, dan mag je in gaan zetten op verandering. Je mag anders naar je situatie gaan kijken, er anders over gaan denken. Oftewel, je mag je mindset gaan veranderen.

Je mindset veranderen gaat niet vanzelf

Helaas gaat het veranderen van je mindset niet zomaar vanzelf. Dat komt omdat ons brein lui is. Zie je brein maar als een soort wegennetwerk. En als je van A naar B wilt, dan volgt je brein een bepaalde route. Het liefste een oude, vertrouwde route. Eentje die makkelijk te bewandelen is.

Deze route hoeft echter niet helpend te zijn voor je. Dat was het vroeger misschien wel het geval, want anders had je deze route niet gecreëerd. Maar dat wil niet zeggen dat deze zelfde weg nu nog steeds helpend voor je is.

Grote kans van niet zelfs…

Gun jezelf de tijd om je mindset te veranderen

Dat jouw brein nog steeds op dezelfde route afstevent, komt dus vooral omdat je brein lui is. Zodra hij iets herkent vanuit een eerdere situatie of opgedane ervaring, wil hij het liefste dezelfde route volgen als voorheen.
Hierdoor blijf je dus in eenzelfde soort mindset – gedachtepatroon – zitten.

Wil jij jouw situatie rondom conversiestoornis / FNS veranderen, dan is het nodig om je gedachten, oftewel jouw mindset, hierover te veranderen.
Dit heeft tijd nodig. Gun jezelf dus ook de tijd en ruimte om oude gedachtepatronen te herkennen en er nieuwe, helpende voor in de plaats te zetten. Zo pas je stap voor stap je mindset aan.

Omdat wij weten dat het aanpassen van je mindset niet altijd even gemakkelijk is, besteden we daar tijdens al onze trajecten altijd genoeg aandacht aan.
Zo heeft de CS Reset (het unieke, online traject waarbij je gedurende 12 maanden stap voor stap aan je herstel werkt, al dan niet in combinatie met persoonlijke 1-op-1 coaching) een complete module over mindset.

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin