Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Hersteltips » Wil jij ook weer de oude worden nu je conversiestoornis / FNS hebt?
hoe word je weer de oude als je conversiestoornis / FNS hebt

Wil jij ook weer de oude worden nu je conversiestoornis / FNS hebt?

door | 2 nov, 2023 | Hersteltips

Verlang jij ook zo terug naar de tijd van voordat je conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) had? Wil jij ook graag weer de oude worden? De oude jij toen er nog geen sprake was van deze complexe stoornis (CS)?

Wij snappen dat!

Groot verlangen om weer de oude te worden

Je wil echt niet weten hoe vaak wij horen dat mensen zo enorm verlangen naar hun leven van vóór de conversiestoornis / FNS. Je bent niet de enige die weer de oude wil zijn, de persoon van vóór de pittige diagnose!

En weet je, we herkennen dat zelf ook wel een beetje!

Niet helpend

Het is alleen niet helpend voor jouw herstelproces om te verlangen naar datgene wat er voor gezorgd heeft dat je deze complexe stoornis hebt ontwikkeld.

We bedoelen daarmee dat je deze stoornis in je verleden hebt ontwikkeld. Niet dat je daar overigens schuld aan hebt hoor, dat zeker niet! Want als je had geweten hoe je deze diagnose had kunnen voorkomen, dan had je dat wel gedaan. Ja toch?

Wat we er wel mee bedoelen is dat als je eenmaal inzicht krijgt in hoe deze complexe stoornis bij jou is ontstaan en wat het nu nog in stand houdt, dan kom je erachter dat dit alles te maken heeft met hoe jij je leven leidde en nu nog leidt. Of misschien zelfs LIJDT…
Er is dus verandering nodig om te kunnen herstellen.

Is de nieuwe jij echt wel zoveel beter als de oude jij?

En daar zit de crux, want velen van ons voelen angst om te veranderen. Want wat krijg je er voor terug? Je weet nu in ieder geval wat je hebt, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk…. En je weet tenslotte niet wat je ervoor terug krijgt als je nu gaat veranderen. Zal de nieuwe jij echt wel zoveel beter, leuker en fijner zijn als toen je nog de oude jij was?

We snappen dat! Verandering is ook spannend. Niemand kan in de toekomst kijken, dus we begrijpen je terughoudendheid hierin. Maar als je wilt herstellen dan is verandering wel nodig. Want als je blijft doen wat je altijd deed, dan blijf je krijgen wat je altijd kreeg. Oftewel; herstellen is veranderen….

Gun jezelf het proces

Gun jezelf echter wel het proces en laat de angst er maar zijn. Zolang je er maar niet door laat leiden. Want angst is namelijk een grote saboteur in je herstelproces.

Weet je…. als je eenmaal bent hersteld van conversiestoornis /FNS dan is er geen weg meer terug. En geloof ons maar, dat wil je dan ook niet meer!
Je wilt dan helemaal niet meer die jij van toen terug. Je wilt niet meer de oude worden. Want de jij die je bent nadat je (grotendeels) hersteld bent, is een veel fijnere jij!
Een bewustere jij.
Een jij die goed voor zichzelf zorgt, die grenzen stelt.
En vooral een jij die weet wat er nodig is om niet meer in de valkuil van deze complexe stoornis te kukelen.

Eerstvolgende stap

Ben je ook benieuwd welke eerstvolgende stap jij kunt zetten in jouw herstelproces zodat je de oude jij stap voor stap achter je kunt laten? Vraag dan ons gratis stappenplan aan! En maak van vandaag de eerste dag van de rest van je leven 💖

 

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin