Onlangs schreven we een blog over dat je de tijdsdruk tijdens het volgen van een traject om te herstellen van je conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) mag loslaten. Niet iedereen heeft tenslotte baat bij dezelfde tijdsduur van een traject of een standaard aantal sessies.
Het is niet alleen de tijdsdruk van een traject waar het om draait
Maar het gaat niet alleen om de tijdsdruk tÃjdens het traject of de sessies zelf. Het gaat juist ook om alles rondom een traject of rondom de afspraken in een kliniek. Je moet ergens naar toe, je hebt wellicht hulp nodig om daar te komen. Je zit misschien zelfs lang in de auto. En vervolgens zit je in een wachtkamer te wachten, voordat je de behandeling of sessie ondergaat. Dit geeft allemaal al spanning en prikkels vooraf.
Herkenbaar, nietwaar?
Hoe kan dat toch dat behandelingen of sessies niet aan slaan?
Zodra de behandeling achter de rug is, dan volg je dezelfde route weer terug naar huis. De dagen erna ben je compleet uitgeteld. Dus één behandeling kost je eigenlijk zo’n vier à vijf dagen energie. Eén of twee dagen ervoor, de dag zelf en dan vaak nog één of twee dagen erna. Veel behandelaars vinden het dan vreemd dat de behandelsessies niet het gewenste resultaat opleveren. Maar ze vergeten wat er allemaal omheen bij komt kijken om überhaupt een sessie te kunnen ondergaan.
En dan hebben we het nog niet eens over wat er tijdens een behandeling allemaal wordt opgerakeld en waar jij thuis mee blijft zitten. Want ja, je hebt over een paar weken pas weer de volgende sessie…
Wacht niet te lang als er iets wordt opgerakeld
Maar om nu alles wat er na een behandeling naar boven komt te gaan onderdrukken tot de volgende afspraak, dat werkt natuurlijk niet. Als je iets oprakelt dan mag je er ook per direct mee aan de slag. Dat houdt ook in dat er directe begeleiding bij nodig is. Iets wat vaak niet wordt geboden bij de reguliere trajecten. Wij vinden dat heel schrijnend.
Dat is de reden waarom wij met online sessies werken
Daarom bieden wij ook begeleiding aan waarbij je 24/7 je verhaal kunt delen met ons. En onze trajecten vinden allemaal online plaats, zodat jij gewoon lekker in je veilige thuisomgeving kunt blijven en niet op pad hoeft. Met een dekentje en kop thee op de bank is voor ons dan ook een prima houding voor een online sessie. En mocht iemand een huisdier hebben, dan is die ook altijd meer dan welkom om bij de sessie aanwezig te zijn. Een huisdier geeft een veilig gevoel, omdat zij helpen de energie te reguleren en het aaien van een huisdier werkt ook nog eens stress verlagend. Dit komt de sessie zeker ten goede.
Gun jezelf het proces!
Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat jij jezelf het proces gunt om te herstellen. Als dat betekent dat je in een stuk rouw terecht komt, waar je vier maanden de tijd voor nodig hebt, dan is dat zo. Dan zetten we op zo’n moment jouw training of traject on hold. Natuurlijk houden we wel contact en kijken we samen met jou wat wij voor je kunnen betekenen om je zo goed mogelijk in dat proces te kunnen ondersteunen en begeleiden.
Want nogmaals, jezelf door een traject of training heen pushen werkt alleen maar averechts voor je herstelproces.
Wil je meer weten over onze trajecten? Kijk dan gerust eens op de voor jou pagina.
Er is trouwens ook een podcastaflevering gemaakt over waarom trajecten met een bepaalde duur vaak averechts werken. Je beluistert ‘m via deze link
0 Reacties