Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Onze visie » Moet je gewoon accepteren dat je conversiestoornis / FNS hebt?
Moet je gewoon accepteren dat je conversiestoornis / FNS hebt?

Moet je gewoon accepteren dat je conversiestoornis / FNS hebt?

door | 12 okt, 2023 | Onze visie

Hoe vaak heb jij al te horen gekregen dat je ‘het maar gewoon moet accepteren‘? Dat alles waar je nu last van hebt door de conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis): de lichamelijke klachten, de beperkingen die het met zich mee brengt en alle emoties die daarbij komen kijken, maar gewoon ‘moet accepteren‘. Alsof dat zo makkelijk is?! Anderen hebben vaak makkelijk praten nietwaar?

Waarom accepteren?

Je wilt het helemaal niet accepteren, want je wilt er juist vanaf, toch? Waarom zou je het dan accepteren?
Laten we je maar gelijk uit de droom helpen, want acceptatie is een heel belangrijk onderdeel van je herstelproces. Of je het nu wilt of niet…

Maar wij weten ook dat het één van de lastigste onderdelen is en daarom helpen we er graag een beetje bij. Wees je er in eerste instantie van bewust dat jouw huidige situatie accepteren zoals die nu is, iets heel anders is dan je erbij neerleggen! Vanuit acceptatie kun je namelijk stappen gaan zetten in je herstelproces.

Compassie en begrip

Als acceptatie nog een te grote stap is voor je, kijk dan of je compassie kunt toepassen. Oftewel, of je begrip voor jezelf en jouw situatie kunt opbrengen.

Laten we een voorbeeld geven.

Stel, je zit in een rolstoel en je kunt dat nog niet accepteren. Kijk dan of je begrip op kunt brengen voor jezelf en het feit dat je moeite hebt om die rolstoel te accepteren. Probeer daarnaast ook begrip te hebben voor jouw emoties die hierbij komen kijken. Die mogen er namelijk zijn: boosheid, verdriet, frustratie, angst… Alles mag er zijn. Zonder oordeel en zonder iets te forceren. ⠀

Vragen die je helpen om te leren accepteren⠀

We gaven het al aan, accepteren dat je momenteel in de situatie zit waarin jij je nu bevindt, is nog niet altijd zo gemakkelijk. Daarvoor kun je jezelf onderstaande vragen stellen. Deze helpen je op weg om van begrip en compassie naar acceptatie te kunnen gaan.

Wat kun jij nu (nog) niet accepteren van jezelf, maar kun je wel proberen om begrip voor te hebben? ⠀⠀
En als je het lastig vindt om begrip voor jezelf op te brengen, wat heb je dan nodig om daar een eerste stap in te kunnen zetten?

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin