zie conversiestoornis en FNS als een kans

Zie FNS en conversiestoornis als een kans

door | 19 mei, 2023 | Onze visie

“Huh? Meen je dat nu echt? Is mijn FNS een káns?” Ik hoor het je al denken. En ja, wij zien FNS (functionele neurologische stoornis) en ook conversiestoornis als een kans. En wel hierom.

Ik, Corine, maakte van de week een wandeling met de hond en het viel me op dat de mensen die ik tegen kwam zo gehaast waren. Ook leken ze er niet echt bij te zijn. Ze keken somber en gaven mij de indruk dat ze niet heel lekker in hun vel zaten. Laat staan dat ze er gelukkig uit zagen.

Wat zie jij als je om je heen kijkt?

Kijk jij ook weleens om je heen? Als je aan het wandelen bent of ergens op een terrasje zit? En als je dat doet, wat zie je dan?

Wees eens écht eerlijk tegen jezelf:

  • Hoeveel relaties zijn er gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde
  • Hoeveel mensen zijn er blij met hun werk?
  • Hoeveel mensen zijn er dankbaar voor hun familie?
  • Hoeveel mensen passen er volledig in de maatschappij?
  • Hoeveel mensen zijn er oprecht gelukkig?
  • Hoeveel mensen zijn er helemaal gezond?
  • Hoeveel mensen doen wat ze leuk vinden en blij van worden?
  • Hoeveel mensen volgen hun hart?
  • Hoeveel mensen zijn authentiek zichzelf?

Als je heel eerlijk bent, dan zijn dat niet zoveel mensen toch? De meeste mensen zijn op één of meerdere gebieden uitgeput (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel of energetisch).

En jij?

Voel jij je geliefd, gezien en gehoord door de mensen om je heen?
Doe jij waar je blij van wordt? Maak jij keuzes op basis van je gevoel? Ontwikkel jij je gaven en talenten? Ben jij op je plek in deze maatschappij? Ben jij helemaal gezond heb en heb je een goede energie balans? Kun je volledig jezelf zijn?

Nee toch?

En dat is nou precies waar FNS / conversiestoornis je voor uitnodigt! Dit is wat wij bedoelen met dat je dit als een kans mag zien.

Een fysieke en emotionele kans

Je kunt de verbinding met je lichaam weer herstellen, zodat je weer kunt voelen wat jouw behoeftes zijn en waar je blij van wordt. Ook merk je dan weer de signalen op die jouw lichaam geeft als deze uit balans is.

Op emotioneel vlak leer je weer opnieuw voelen wat er in jou speelt qua gevoelens en emoties.

Mentale kans

Ook is FNS / conversiestoornis een mentale kans omdat je een krachtige en positieve mindset op kunt gaan bouwen. Je wordt je bewust van jouw zelfbeschermingsmechanisme en je leert vaste patronen herkennen en ombuigen. Ook leer je omgaan met triggers.

Persoonlijke ontwikkeling

Spiritueel gezien is deze complexe stoornis (CS) ook zeker een kans! Je groeit namelijk in persoonlijke ontwikkeling. Je creëert een hoger bewustzijn en je ontwikkelt jouw gaven en talenten. Doordat je een hoger bewustzijn creëert, ga je ook anders naar de dingen kijken. Je komt er dan bijvoorbeeld achter dat je problemen niet kunt oplossen op het niveau waarmee je ze hebt gecreëerd.

 

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them” – Albert Einstein

 

Ook een kans op energetisch gebied

Tot slot zien wij CS ook als kans op energetisch vlak. Je gaat je bewust worden en je leert omgaan met jouw energie. Welke mensen, locaties en situaties kosten jouw energie en van welke krijg je juist energie? Hoe sterk verbind jij je met anderen en in welke mate ben jij hoog gevoelig? Stuk voor stuk vragen om voor jezelf te beantwoorden om inzicht te krijgen in jezelf op energetisch vlak.

Conversiestoornis en FNS zijn dus kansen

Zie jij nu ook in dat zowel FNS als conversiestoornis kansen zijn? En ben je bereid hiermee stap voor stap aan de slag te gaan? Ja? Gefeliciteerd dan! Want hiermee ben jij weer een stap verder in je herstel gekomen en vergroot je de kans om ook blijvend te herstellen.

Zie jij dit nog niet in? Dan is dat voor nu ook oké. Wij hopen dan in ieder geval dat je het niet zo ver laat komen totdat het nog erger wordt. Jouw lichaam gaat namelijk steeds meer signalen afgeven. Oftewel harder schreeuwen. Net zolang tot jij er gehoor aan geeft en ook daadwerkelijk met deze signalen aan de slag gaat.

 

Podcastaflevering

Ik heb hier trouwens ook een podcastaflevering over opgenomen. Beluister ‘m via deze link

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin