Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Succesverhalen » Conversiestoornis / FNS heeft ook een voordeel
Conversiestoornis / FNS heeft ook een voordeel

Conversiestoornis / FNS heeft ook een voordeel

door | 22 nov, 2023 | Succesverhalen

Wist je al dat conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) ook een héél groot voordeel heeft? BAM! Ja, ik kom maar gelijk met de deur in huis vallen 😉 En ook al zie je vooral de negatieve aspecten van deze complexe stoornis (CS), het heeft ook zeker een voordeel. Laat ik mijn verhaal hierover met je delen.

De knop ging gewoon om

Het werd mij tijdens mijn herstelproces al snel duidelijk dat ik bepaalde emoties onderdrukte. Er ging als het ware een ‘knop om’. Deze knop zorgde er bij mij voor dat ik in heel stressvolle situaties prima bleef functioneren. Ik had geen last van paniek, geen lichamelijke klachten en ik kon ook altijd goed nadenken en handelen. Dat is een mooi voordeel toch? Oké de klap, oftewel de conversiestoornisklachten, kwamen bij mij alsnog achteraf. Dat was wel wat minder voordelig.

Voordelen en nadelen van conversiestoornis / FNS

Een psycholoog vroeg mij destijds een lijstje te maken met de voor- en nadelen van mijn conversiestoornis en toen ze mijn lijstje had bekeken vroeg ze oprecht: ‘Corine, weet jij zeker dat jij wel van je conversiestoornis af wilt?’
Met andere woorden, er stonden aardig wat voordelen op mijn lijstje…

Haar vraag heeft mij toen aan het denken gezet. En vanaf dat moment was niet mijn doel om van mijn ‘knop‘ af te komen, maar om er controle over te krijgen. En sinds me dat is gelukt, doe ik daar mijn voordeel mee en hoef ik niet meer bang te zijn dat ik mij teveel door mijn emoties laat leiden.

Intense emoties hadden geen impact op mij

Toen mijn kinderen nog pubers waren, konden ze (door hun “rugzakjes”) heel slecht om gaan met intense emoties. Op zulke momenten bleef ik bij alles heel rustig, terwijl mijn man regelmatig met het stoom uit z’n oren de kamer uit liep om even afstand te nemen. En nu nog steeds hebben dit soort intense emoties geen impact op mij. Als familie of vrienden iets intens meemaken, dan komen ze bij mij hun verhaal doen, zonder dat ik mee ga zitten huilen of dichtklap.

Het voordeel van het omzetten van die knop

Ik vind het heel fijn dat ik op zulke momenten ‘de knop om kan zetten’! En natuurlijk ook weer terug kan zetten, want het is natuurlijk wel de bedoeling om emoties te uiten. Anders ben je ze alsnog aan het onderdrukken.

En jij kunt dit ook! Ook jij hebt die knop! Jij kunt ook profiteren van dit voordeel. Ook jij kunt deze knop op een voor jou positieve manier gebruiken. Zolang je er maar wel op let dat je die knop daarna wel weer (op een jou voor fijn moment) terug zet, zodat je dan jouw emoties kunt uiten. Want dat voorkomt weer conversiestoornis / FNS klachten.

 

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is! Net als veel andere complexe stoornissen (CS) zoals: CVS, POTS, fibromyalgie etc.
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Nog even dit:

Wij zijn er voor jou ter ondersteuning van jouw reguliere behandeling, of als je bent uitbehandeld voor conversiestoornis / FNS (of een andere complexe stoornis zoals CVS, POTS, fibromyalgie etc).

Wij bekijken complexe stoornissen op holistische wijze en stemmen daar onze behandeling en coaching op af. Wij zijn echter geen arts en stellen dan ook geen diagnose. Daarnaast zijn we niet verantwoordelijk voor jouw medicatie en geven wij geen medisch advies. Daarvoor kun je terecht bij jouw reguliere arts, specialist en/of therapeut.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin