Hi! Even voorstellen

Wij zijn Team CS Expert Coaching

Corine haar verhaal

Diagnose
Mijn naam is Corine en ik heb ruim 22 jaar een conversiestoornis gehad zonder te weten wat er met mij aan de hand was. Toen uiteindelijk in 2015 de diagnose werd gesteld was ik enigszins opgelucht, maar omdat er zo weinig over bekend was veranderde het niet veel aan mijn situatie. Er werd een behandelplan opgesteld en daar ging ik vol goede moed mee starten. Al snel namen de klachten in alle hevigheid toe en wist mijn therapeut niet meer wat hij met mij aan moest. In goed overleg zijn we de behandeling gestopt en daar zat ik dan: aan huis gekluisterd, compleet afhankelijk van mijn omgeving en mijn eigenwaarde tot een nulpunt gedaald.

Ondanks alles was ik er volledig van overtuigd dat dit een tijdelijke fase in mijn leven was. Ik (mijn lichaam en geest ) had zelf deze stoornis ontwikkeld, dus moest er ook een manier zijn om dit te herstellen. Toch!?

Mijn herstelproces
Alles waar ik op dat moment mee bezig was, heb ik stop gezet en ben vanaf dat punt begonnen met mijn eigen herstel. Ik heb dingen uitgeprobeerd die niet goed voor mij werkten, maar heb ook veel ontdekt waar ik juist wel heel veel baat bij had.

Zo heb ik mijn eigen methode ontwikkeld om conversiestoornis / FNS te overwinnen en ben ik een soort 2.0 versie geworden van wie ik eerst was.

Mijn expertise
Vanaf dat moment had ik een missie: Ik wil lotgenoten helpen met het overwinnen van hun conversiestoornis /FNS.

Ik ben mij verder gaan ontwikkelen op het gebied van coaching en ik heb mijn kennis uitgebreid op het gebied van conversiestoornis (mede dankzij de vele lotgenoten die ik de afgelopen tijd heb mogen begeleiden). Zo heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld waarmee ook jij kunt herstellen van je conversiestoornis / FNS. 
Ik blijf mij verder ontwikkelen op diverse gebieden die aan deze complexe stoornis zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld traumaverwerking en mindset.

 

Volg ons op Social Media:

Volg ons op Social Media:

Laura haar verhaal

Chronisch vermoeid
Mijn naam is Laura en hoewel ik geen verleden heb met conversiestoornis of functionele neurologische stoornis (FNS), heb ik rond mijn 20e wel de diagnose chronisch vermoeidheid syndroom gekregen. De arts die ik toen sprak, zei dat het vooral ‘tussen mijn oren zat’ en dat ik er maar mee moest leren leven. Het stuk onbegrip waar jij momenteel tegen aan loopt, kan ik dan ook goed begrijpen. Mijn leven stond op dat moment ook op z’n kop.

Emotie-eten
Door de jaren heen ging mijn energielevel met ups en downs en ik kon dan ook niet met alles mee doen wat je in het dagelijks leven van een twintiger zou verwachten. Ik kwam er al snel achter dat voeding bij mij ook een grote trigger was om me goed te voelen of juist mega vermoeid. Suiker heb ik dan ook jarenlang zo veel mogelijk vermeden. Al lukte me dat lang niet altijd, want ik was een echte emotie-eter. Als ik me verdrietig voelde of pijn had, verdoofde ik dat door fikse eetbuien. De verbinding met mijn gevoel en lichaam was ik jarenlang kwijt.

Orthomoleculair
Vlak nadat ik in 2012 voor de 2e keer moeder werd en ik mijn dochters Mea en Ize zo gezond mogelijk wilde gaan opvoeden, ben ik me gaan verdiepen in wat nu écht gezonde voeding is. Er ging een wereld voor me open! Want waar ik altijd dacht dat ik wel gezond at, bleek dat lang niet altijd het geval te zijn. Ik begon met een 4 daagse cursus orthomoleculaire voeding en eindigde met een opleiding van 4 jaar in de epigenetica en ortomoleculaire natuurgeneeskunde. Lastige woorden voor heel waardevolle kennis over voeding en gezondheid. Ik ging gezonder eten en daardoor werd ik steeds fitter en energieker en namen veel vage, chronische klachten ook af.

Mindset & Human Design
Daarnaast ging ik ook aan mijn mindset werken en kwam Human Design op mijn pad. Human Design is de blauwdruk van je leven. Het laat je zien wie je van nature bent, je talenten en je valkuilen, alsook wat je doel is in jouw leven en hoe je de juiste beslissingen neemt. Voor mij waren deze inzichten als een kers op de spreekwoordelijke taart. Human Design heeft me doen inzien dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik goed genoeg ben en ook dat mijn emoties er mogen zijn. Die hoef ik dan ook niet meer weg te eten. Ook is de connectie met mijn lichaam weer hersteld en mijn mindset heeft een heel positieve draai gekregen. Ook is van chronische vermoeidheid gelukkig geen sprake meer en geniet ik volop van mijn leven!

Plezier & Passie
De unieke combinatie van alle kennis en ervaring die ik afgelopen jaren heb opgedaan kan ik nu – samen met de rest van ons team –  volledig inzetten om jou te helpen herstellen van conversiestoornis / FNS! Iets wat ik met veel plezier en passie doe.

Brenda haar verhaal

Onderuit
Mijn naam is Brenda en in 2017 ging ik letterlijk onderuit. Binnen anderhalve week zat ik in een rolstoel en kon ik niet langer dan vijf minuten op een stoel zitten. Lopen en staan ging al helemaal niet meer. Ik bracht mijn dagen liggend door op de bank. Het was zo onwerkelijk want wat was er nu aan de hand met mij en waarom had ik zoveel pijn? De grote zoektocht begon en eerst werd er van alles uitgesloten. Een aantal maanden verder kwam daar de diagnose conversiestoornis uit. Tjsa wat moest ik hier daar nou weer mee? En hoe kan ik dit zo snel mogelijk oplossen zodat ik weer kan meedraaien in het leven?

Zoektocht
Toen begon het zoeken naar een behandeltraject. In het begin super fanatiek want ik wilde weer aan het werk en mijn dingen doen die ik altijd heb gedaan. En en snel ook! Ik zat thuis te wachten op een wonder en op hulp. Ik voelde me moedeloos en depressief.
Ik heb een aantal trajecten gevolgd. Bij de ene verergerde de klachten en ging ik slechter weg dan dat ik er begon en bij een ander heb ik echt stappen kunnen maken maar stopte het traject na drie maanden. Uiteindelijk kwam ik bij CS Expert Coaching terecht.
Ik voelde me gehoord en gezien en vooral begrepen. Door aan mijzelf te gaan werken en de dingen anders te gaan doen dan voorheen kreeg ik het vertrouwen in mijzelf weer terug. Ik ben aan het werk gegaan met mijzelf. in het begin dacht ik ‘oké dat doe ik even’, maar van iets wat eigenlijk in mijn pubertijd al was ontstaan (30 jaar terug) kon ik toch niet verwachten dat dit met een maand zou zijn opgelost.

Acceptatie
Op dat moment kwam bij mij de acceptatie van de diagnose en begon ik mij hierover uit te spreken tegen mijn dierbaren maar ook daarbuiten. Toen kon ik gaan (op)bouwen aan veerkracht en vertrouwen en zette ik kleine stapjes wat steeds grotere stappen werden naar verbetering.
Deze successen sterkte mij in mijn overtuiging dat het niet chronisch is en dat ik niet voor de rest van mijn leven in een rolstoel zou moeten doorbrengen.
Ik heb mijzelf heel goed leren kennen de afgelopen jaren. Ik heb van mijzelf leren houden en accepteren dat ik ben wie ik ben. Ik heb terugvallen gehad maar de herstelperiodes werden steeds korter en korter en ik was letterlijk snel weer op de been.

Volledig hersteld
Nu loop ik zonder hulpmiddelen buiten, ik kan weer boeken lezen en niet geheel onbelangrijk ook onthouden wat ik heb gelezen. Zeker heb ik nog mijn uitdagingen en hobbels maar ik kan nu volop genieten van mijn leven en van mijzelf.
Ik ben volledig hersteld van conversiestoornis / FNS! Dat gun ik jou ook! Daarom help ik je, als creatief coach, graag om je uit je hoofd naar je gevoel te gaan. Zodat jij de connectie met je lichaam gaat verbeteren. 

Volg ons op Social Media:

Dit zeggen klanten over ons

“Corine weet als geen ander van hoe ver je moet komen als je wilt herstellen van een conversiestoornis. Ik vind haar een topvrouw met het hart op de goede plaats en ik bewonder haar ontzettend wat ze voor alle lotgenoten doet. Dus ik beveel iedereen Corine aan.”

– Marga Willemsen

“Ik vind het zo fijn dat je empatisch bent en meeleeft, Brenda. Je bent begripvol en kan goed luisteren. Ik vind ook dat je altijd oplossingsgericht te werk gaat en goed kunt doorpakken. Je motiveert en stimuleert waardoor het minder eng word om bepaalde stappen te zetten. Oja! Je weet ook alle negatieve dingen om te draaien

– Dewi

“Ik wil je alle geluk en succes wensen met het moois wat je doet, Laura. De wereld heeft mensen nodig zoals jij, zodat er meer bewustwording plaats gaat vinden en begrip voor elkaar.

Dankjewel wat je voor mij hebt betekend

– Cindy

“Dankjewel voor je mega waardevolle sessies lieve Laura! We hadden elkaar nog nooit eerder gesproken en toch voelde het voor mij vertrouwd. Je bent een bijzondere vrouw met een mooie missie.”

– Imke

“Corine is een hele betrokken coach en zet zich met hart en ziel in voor het herstel van je conversiestoornis”

– Linda Konings

“Ik vind je zo’n prachtige energie en uitstraling hebben, Laura. Ik word altijd heel blij van jou!

– Wendy

“Door de creatieve opdrachten, ga je samen met Brenda op een laagdrempelige manier nadenken over je eigen vraagstukken in het leven en hier op mee aan de slag. En dit op een hele fijne en relaxte manier.”

– Miranda

“Corine heeft veel kennis op het gebied van conversiestoornis / FNs en weet je op de juiste manier te motiveren . Ze is enthousiast en heeft een positieve vibe. Doordat ze ook ervaringsdeskundige is, kan zij zich heel goed inleven in een leven met deze stoornis.”

– Trees de Haan

“Je bent inspirerend, enthousiast, stimulerend en heel erg persoonlijk betrokken. De liefde voor je vak spat er vanaf en ik voel bewondering voor jou dat je gáát waarvoor je staat. Ook waardeer ik je snelle reacties op vragen en opmerkingen enorm, Laura. ”

– Natascha Steen

Wil jij met ons samenwerken aan jouw blijvende herstel?

Want ook jij kunt je conversiestoornis / FNS overwinnen!