CS Reset

De meest gestelde vragen over ons unieke hersteltraject
Kan ik dit traject wel doen naast een andere behandeling die ik nog volg?

Ja zeker! Alles heeft een reden. Wat we daarmee bedoelen, is dat je niet altijd hoeft te kiezen. Het kan ook en-en.
Als je meerdere trajecten tegelijk volgt, leert de ervaring dat sommige CS-kanjers daar juist baat bij hebben. Soms is het helpend om eerst aan de slag te gaan met een onderdeel van het ene traject, om in het andere traject weer een stap verder te komen. Dus ja, je kunt de CS Reset zeker naast een andere behandeling volgen. 

Ik sta op een wachtlijst voor een behandeling, kan ik dit traject dan wel volgen?

JA! Want dan heb je al gelijk een enorme voorsprong, kijk je kritischer naar je behandeling en kun je ook aangeven wat wel en niet helpend is voor jou, omdat je precies weet wat jouw conversiestoornis / FNS in stand houdt. 

En wie weet, met een beetje mazzel, is die andere behandeling niet eens meer nodig als je de CS Reset hebt gevolgd 😉

Waarom is jullie jaartraject beter dan een traject van bijv het HSK?

Laten we voorop stellen dat het HSK absoluut ook goede trajecten aanbiedt! Deze zijn in onze visie alleen te eenzijdig. Ze werken alleen met hypnose en katalepsie waarbij ze niet aan de slag gaan met alle 5 de lichamen (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch). Ook bieden ze geen andersoortige begeleiding.

Daarbij is bij ons alles online, dus je hoeft er de deur niet voor uit en kun op jouw eigen tempo aan de slag met jouw proces. Ieder mens is uniek en dat geldt ook voor ieder herstelproces. Wij kijken niet naar de diagnose, maar naar jou als mens zelf. Alles wat zich nu afspeelt in jouw leven heeft namelijk impact op je CS en al deze aspecten worden meegenomen in onze hersteltrajecten.

Is dit nu wel de juiste stap voor mij?

Daar denken we graag 1 op 1 met je over mee. Als we vinden dat dit traject nu niet de juiste stap is voor jou, dan laten we je dat ook weten. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via team@cs-expertcoaching.nl

 

Mijn FNS is niet trauma gerelateerd, heeft dit traject dan wel zin om te volgen?

Het is onze visie dat er bij FNS (of conversiestoornis) áltijd een trauma aan vooraf is gegaan. Dat wil niet zeggen dat jij je hier bewust van bent. Een trauma hoeft niet altijd heel groot en meeslepend te zijn. Trauma kan ook heel subtiel zijn. Het kan al zijn dat jij je als kind teveel hebt moeten aanpassen aan “hoe het hoort” waardoor je te ver van jezelf verwijderd bent geraakt. 

Of het gaat om lichamelijk trauma of zelfs een trauma dat is doorgegeven vanuit het familiesysteem. Getraumatiseerde ouders is voor een kind ook een vorm van trauma.

Trauma is dus niet alleen psychisch en kan daarnaast ook heel subtiel zijn. Dus ja, als jij de diagnose ‘niet-getraumatiseerde FNS’ hebt gekregen, dan is de CS Reset een enorm waardevol traject om te volgen.

 

 

Ik weet niet welke variant ik moet kiezen?

Soms is het nog niet zo gemakkelijk om een keuze te maken tussen de varianten online, basis, VIP of Premium. 

Op zo’n moment is het heel helpend om je keuze op te delen in kleinere stappen. Volg onderstaand om je te helpen bij het maken van jouw keuze:

[stap 1] Wil je zelfstandig aan de slag of liever met begeleiding?

>> Zelfstandig? Kies dan voor de CS Reset online.

>> Liever met begeleiding? Ga door naar stap 2.

[stap 2] Wil je in groepsverband of liever 1 op 1 coaching? 

>> In groepsverband? Kies dan voor de CS Reset basis.

>> Liever 1 op 1 begeleiding? Ga door naar stap 3

[stap 3] Wil je losse sessies op liever intensieve begeleiding naar behoefte?

>> Losse sessies? Kies dan voor de CS Reset VIP

>> Liever intensieve begeleiding naar behoefte? Kies dan voor de CS Reset Premium 

Wat komt er al zo aan bod in dit programma?

Gedurende het jaar dat je dit traject volgt, komen er heel diverse onderwerpen aan bod. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: mindset, helpende routines creëren, structuur aanbrengen, emoties, je omgeving, ontspanning & balans, voeding en leefstijl. Het traject heeft een specifieke opbouw die helpend is voor jouw herstelproces en waardoor je écht stappen kunt gaan zetten in jouw herstel. 

De lessen zijn afwisselend voorzien van video’s, tekst, audio’s, werkboeken, creatieve opdrachten et cetera. 

Kan ik ook kiezen voor alleen 1-1 begeleiding?

Nee, 1-1 coaching is bij ons alleen mogelijk in combinatie met de CS Reset. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat je dan de grootste kans hebt op blijvend herstel. Je gunt jezelf dan namelijk het herstelproces. 

Met andere woorden, je bereikt veel meer en je komt veel verder als je 1-1 begeleiding doet in combinatie met de CS Reset, dan wanneer je alleen 1-1 coaching volgt. En omdat wij staan voor kwaliteit en we jou het allerbeste gunnen, is 1-1 begeleiding alleen mogelijk als je de CS Reset doet. 

1-1 begeleiding is overigens al mogelijk vanaf de CS Reset Basis. 

Wat houdt de persoonlijke begeleiding bij de CS Reset Basis in?

Als je besluit de CS Reset Basis te volgen, dan krijg je ook 12 maanden toegang tot onze unieke online support groep ‘Bouwen aan Veerkracht en Vertrouwen’. Dit is een besloten Facebookgroep, speciaal voor mensen zoals jij die de CS Reset doen.

Mocht je er tijdens dit traject achter komen dat het fijn zou zijn om met één van onze coaches te spreken omdat je ergens tegenaan loopt, dan kan dat. Dan kunnen we één (of meerdere, net waar jouw behoefte ligt) losse 1-1 sessie(s) inplannen. Je betaalt dan, een gereduceerd tarief, per losse 1-1 sessie. Een sessie duurt overigens 60 minuten.

Wat houdt de online supportgroep in?

Als je kiest voor de CS Reset Basis, VIP of Premium, dan krijg je ook 12 maanden toegang tot onze online support groep. Dit is een besloten Facebookgroep waarin we alleen mensen toelaten die bezig zijn met de CS reset of die al hebben afgerond. In deze fijne en warme groep zitten dus alleen gelijkgestemde mensen.

Daarnaast zijn onze coaches ook dagelijks in deze groep aanwezig om je te steunen en te begeleiden tijdens jouw herstelproces. Zo geven we wekelijks een live sessie om je te motiveren en houden we elke 2 weken een Q&A sessie.
Een Q&A is een live online sessie waarin je al jouw vragen kunt stellen. En hiermee bedoelen we dan ook ál jouw vragen. Op welk gebied in je leven je ook strubbelingen ervaart of vragen over hebt, je kunt deze áltijd bij ons kwijt. Je hoeft je niet te beperken tot alleen jouw conversiestoornis / FNS. Alles in je leven heeft namelijk invloed op je herstelproces.

Ook begeleiden we je bij het creëren van een voor jóuw helpende structuur in je (dagelijks) leven, een essentieel onderdeel om te kunnen herstellen van conversiestoornis / FNS.

Waarom is de online supportgroep bij de CS Reset VIP en Premium vrijwillig?

Als je kiest voor de CS Reset VIP of Premium, dan krijg je ook 12 maanden toegang tot onze online support groep. In deze fijne en warme groep zitten heb je contact met gelijkgestemde mensen die de CS Reset volgen of er al mee klaar zijn.

Dit is echter niet verplicht. Als jij het fijner vindt om alleen persoonlijk 1-1 contact met ons te hebben, dan is dat ook helemaal goed. Je kunt later altijd alsnog besluiten om aan te haken in de online supportgroep.

Is dit traject net zo intensief als de challenge die ik bij jullie heb gevolgd?

Nee, zeker niet. Het is meer gedoseerd, omdat je je eigen tempo bepaalt. En daarnaast levert dit traject je véél meer op.

Hoeveel tijd kost dit traject mij?

We trekken standaard 12 maanden voor de CS reset uit. Dat is de richtlijn, maar weet dat je alles in je eigen tempo kunt volgen en er dus ook sneller dan wel langzamer over kunt doen. Het zal je in ieder geval een stuk minder tijd kosten dan wanneer je zelf blijft aanrommelen en alles zelf moet gaan uitzoeken 😉

 

Wat gebeurt er als het jaar voorbij is?

Sowieso volg jij dit traject in je eigen tempo. Daarom behoud je na altijd toegang tot de online content. Dus ook als het jaar voorbij is. Je hebt dan altijd de mogelijkheid om nog eens naar een les of module terug te gaan.

Mocht je na het jaar nog behoefte hebben aan contact met gelijkgestemden of wil je ons nog in kunnen schakelen bij vragen? Weet dan dat er altijd de mogelijkheid is om aan te schuiven in onze online supportgroep. In deze besloten Facebookgroep zijn onze coaches meerdere keren per week voor jou beschikbaar om je vragen aan te stellen, om je strubbelingen te delen of om je successen te vieren. 

Wordt dit traject vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas. Al heeft dit zo óók zijn voordelen. Want wij bepalen zelf onze voorwaarden, waardoor wij dus ook geen eisen hoeven te stellen aan jouw mentale en fysieke belastbaarheid. We hoeven dus ook niet onze coaching te beëindigen als je bijvoorbeeld een terugval krijgt door privé omstandigheden (wat vaak bij reguliere behandelingen wel het geval is). Ook hoef je bij ons niet binnen een vooraf gestelde periode een bepaalde vooruitgang te laten zien. Je mag alles in je eigen tempo doen. Dat scheelt een hoop stress, nietwaar?

 

 

Ik kan het bedrag niet in 1x betalen, maar ik wil dit traject wil gaan doen. Wat nu?

Wat geweldig dat je de CS reset wilt gaan doen! Het is geen enkel probleem om dit jaartraject in 10 termijnen te betalen. Termijnbetaling geldt voor alle versies, dus online, basis, VIP en Premium!

Is het volgen van dit traject financieel niet haalbaar door schuldsanering, bijstand of WIA?

Uit ervaring weten wij dat gemeentes potjes” hebben voor bijzondere bijstand. Of je daarvoor in aanmerking komt verschilt per situatie en gemeente, maar het is zeker aan te raden om dat bij jouw gemeente na te vragen.

Voel je de kriebel in je buik en het verlangen om te herstellen van je conversiestoornis / FNS?

En zit er toch ergens nog een twijfel? Neem dan gerust contact met ons op! We denken graag met je mee om te bekijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

CS-kanjers aan het woord

 

“Deze training heeft veel voor mij betekend! Want waar de reguliere zorg niet bij mij aansloot, sloot dit wel bij mij aan. Je werkt aan je eigen herstelproces op jouw tempo maar wel met elkaar. Het leren delen, erkenning en begrip van de mede CS kanjers vind ik enorm waardevol. Daarnaast wordt er niet naar diagnoses gekeken maar naar klachten en symptomen. Waardoor alle klachten verminderen en later oplossen.  Je gaat groeien op alle facetten van het leven. En je leert een stabiele basis te creëren voor jezelf zodat je, als het even minder goed gaat, terug kunt naar de basis en steeds sneller gaat herstellen van een terugval. Naast alle serieuze onderwerpen en thema’s die soms veel teweeg brengen is er ook ruimte voor humor en leuke onderwerpen die het dan weer luchtig maken”

– Melissa

 

“Echt bizar dat ik in één week al meer inzichten heb gekregen dan in de afgelopen jaren dat ik in therapie ben geweest.”

– Ingrid

 

“Ruim 11 jaar geleden kreeg ik mijn eerste klachten. Ik heb daarna jaren op bed gelegen, in een rolstoel gezeten en was compleet afhankelijk van mijn omgeving en de thuiszorg. Totdat ik in maart 2019 ben gestart met dit coachingstraject. Ik heb zoveel geleerd! O.a. wat het doet om een positieve mindset te hebben, te luisteren naar mijn lichaam, te ontspannen, liever te zijn voor mijzelf, beter voor mijzelf te zorgen, mijn grenzen te bewaken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Sinds ik ben gestart heb ik zoveel inzicht gekregen in mijn patronen, gevoelens en emoties. Tijdens dit traject voelde ik mij meteen vertrouwd, veilig en begrepen. Zonder dit traject was ik nu niet zover als dat ik nu ben. Ik kan weer zelfstandig de deur uit, heb geen thuiszorg meer en de klachten zijn enorm verminderd. Ik ben zelfs afgelopen week verhuisd en heb het grootste gedeelte van de verhuizing zelf gedaan”

– Trees

 

“Ik heb me aangemeld voor de CS reset, omdat ik nieuwsgierig was. Tevens volgde ik een traject bij de GGZ maar dit kon mooi samen, het vulde elkaar aan.
Het is me heel goed bevallen, ik zit nu nog steeds in BAVV (groepstraject Bouwen aan Veerkracht en Vertrouwen – red.) en ik heb 1-op-1 sessies met Corine.
Ik ben blij dat CS Expert Coaching op mijn pad gekomen is, anders was ik nog niet zover geweest in mijn herstel!!”

– Anouk

 

“Ik vond het wel spannend om te starten met de training. Het was een puzzeltocht naar wie ik nu echt ben. De modules sluiten goed op elkaar aan en stap voor stap krijg je meer inzicht in jezelf en wat je conversiestoornis in stand houdt. Vooral de modules jouw omgeving, belemmerende overtuigingen en lichamelijke klachten waren voor mij echt eye-openers. Aan het begin van de training had ik mijn rolstoel nog vaak nodig en na een paar maanden verder liep ik al buiten met een rollator en kon ik zelfs alweer normaal traplopen.”

– Brenda

Wij zijn ervan overtuigd dat conversiestoornis / FNS tijdelijk is! Het is dan ook onze missie om jou te helpen volledig te herstellen van deze complexe stoornis

En jij? Wat wil jij?