Laten we maar gelijk met de spreekwoordelijke deur in huis vallen: conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) overkomt je niet zomaar. Nee, dat is iets wat zich gedurende de tijd heeft ontwikkeld. Oftewel, daar ligt een oorzaak (of een combinatie van oorzaken) aan ten grondslag. Dit noemen we ook wel bepalende factoren.

Wat is de oorzaak van conversiestoornis / FNS?

Wat deze complexe stoornis bij jou precies heeft veroorzaakt, is een vraag die niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden is. Ieder mens is namelijk uniek en daarom ontwikkeld CS (de afkorting die wij graag gebruiken voor ‘complexe stoornis‘ wat conversiestoornis / FNS is) zich bij iedereen ook weer ander. In onze visie is het overigens wel zo dat een bepaald mate van hooggevoeligheid in combinatie met enige vorm van trauma (psychisch of lichamelijk) bij iedereen ten grondslag ligt als oorzaak van conversiestoornis / FNS.

Inzicht in de oorzaken

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in welke factoren bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van conversiestoornis / FNS. Alsook dat je begrijpt en weet wat ze inhouden. Daarom vertellen we je op deze pagina van onze website graag meer over de oorzaken van CS. Welke oorzaken zijn er überhaupt allemaal en wat houden ze eigenlijk in?

Meer weten over de oorzaken van deze complexe stoornis?

Dit onderdeel van onze website is nog in ontwikkeling. Met andere woorden, mis je een oorzaak die je mogelijk kunt ervaren bij conversiestoornis / FNS en wil je die je hier graag uitgelegd zien staan? Stuur dan gerust een e-mail naar team@cs-expertcoaching.nl

Gerelateerde artikelen