klaar met FNS

Ik ben helemaal klaar met FNS

door | 16 jan, 2023 | Succesverhalen

Marieke is moe, zó moe en ze is helemaal klaar met FNS (functionele neurologisch stoornis). Want nadat ze zich naar het toilet had gesleept en vervolgens al tijgerend naar de keuken was gekropen om wat drinken te pakken, ligt ze nu uitgeput op de bank.

Ze heeft het weer gered, dat wel. Maar vraag niet hoe. Vaak genoeg redt ze het niet meer om vanuit de keuken terug naar de bank te kruipen. En dan ligt ze op de vloer totdat een van haar kinderen thuis komt om haar weer op de bank te helpen.

Die verdomde bank ook! Marieke is blij dat ze er weer op ligt en tegelijkertijd verfoeit ze die rot bank. Kon ze er maar gewoon weer op gaan zitten zonder gedoe.

Waarom heb ik nou FNS?

Terwijl ze een beetje probeert bij te komen, maakt haar brein overuren. Waarom heeft nou juist zíj de diagnose FNS gekregen? Het ging toch allemaal lekker?

Oké, het was de afgelopen weken, naja oke, maanden wel druk op haar werk, maar verder ging het toch allemaal wel goed? Zou het komen door het overlijden van haar ouders? Zij overleden binnen een maand. Iedereen om haar heen zegt dat dat echt heel heftig is, maar eigenlijk was Marieke wel opgelucht, want zo’n fijne jeugd had ze niet gehad. Ergens was ze wel blij dat ze van haar ouders verlost was. Waarom dan toch dat onrustige gevoel in haar lichaam?

En wat moest ze toch aan met de diagnose FNS? Al die onderzoeken in het ziekenhuis, en er kwam niets uit. Helemaal niets. ‘Dat kan toch niet, er moet toch iets zijn waarom ik deze ziekte hebt’ verzucht Marieke. En ze roept er hardop achteraan “Ik ben helemaal klaar met FNS!”

Diepe put

Haar hoofd blijft maar rond tollen in cirkels en piekergedachten en ze voelt zich heel erg zielig. Waarom moet haar dit nu toch allemaal overkomen? Is hier geen pilletje voor die helpt…

Zo gaat het nog weken door en Marieke belandt in een diepe put van onmacht en verdriet en ze vraagt zich af of dit ooit nog goed gaat komen….

Helemaal klaar met FNS

Dan, op een dag realiseert ze zich dat het haar niet gaat helpen als ze in die put blijft zitten. En opeens voelt ze een heel sterk gevoel van ‘ik ben helemaal klaar met FNS’. Een strijdlustig en tegelijkertijd rustig gevoel daalt over haar neer en ze vraagt zich af of het daadwerkelijk zo is dat er helemaal niets te doen is aan FNS.

Ze gaat op onderzoek uit en komt na een beetje googlen bij ons uit en ze meld zich aan voor de mini training ‘Inzicht in je CS’. Tijdens de eerste week van deze training heeft Marieke gelijk al inzichten gekregen in deze complexe stoornis (CS). Inzichten waarmee ze haar eerste stappen op weg naar herstel heeft gezet.

Het blijft niet bij deze eerste stappen. Marieke gelooft dat ze volledig kan herstellen. Ze heeft nog wel flink wat stappen te zetten, maar ze is vol vertrouwen want ze heeft nu aardig wat tools en handvatten om deze stoornis te overwinnen.

Hersteltraject

Dit is niet een op zichzelf staand verhaal. Dit soort verhalen maken wij dagelijks mee. En wellicht herken jij jezelf hier ook in? Weet dan dat er hoop is! Ook voor jou is het mogelijk om van FNS (of conversiestoornis) te herstellen.

Benieuwd of de mini training ‘Inzicht in je CS’ ook iets voor jou is? Klik dan op deze link voor meer informatie. Je kunt vandaag nog starten!

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Carina

  Ik heb ook fns.

  Reageer
  • Laura

   Hoi Carina,

   dankjewel voor je reactie! Heb je al lang de diagnose FNS? En herken je jezelf in bovenstaand verhaal van Marieke?
   Welkom in ieder geval op onze website – kijk gerust rond voor inspiratie, tips of meer.

   Liefs, Laura
   Team CS Expert Coaching

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin