Vaak ligt de focus bij het herstelproces van conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) op de klachten en beperkingen die je ervaart. Maar weet je wat nog een veel grotere impact heeft? De gevolgen van jouw klachten en beperkingen. Met andere woorden, al die dingen die jij allemaal niet meer kunt (doen) vanwége jouw klachten en beperkingen.

Grote impact

De gevolgen die je ervaart van een complexe stoornis (CS) kunnen nog weleens een veel grotere impact hebben dan je nu denkt. Helaas heb je daar niet altijd invloed op. Je kunt meestal wel invloed uitoefenen op de klachten, symptomen en beperkingen die je ervaart, maar bij de gevolgen daarvan ligt dat toch iets anders. Daar heb je niet altijd invloed op, het zijn tenslotte niet voor niets gevolgen. Met andere woorden, er ligt iets anders – een oorzaak – aan ten grondslag. Uiteraard heb je wel invloed op hóe je hiermee om gaat. Alleen dat besef kan al zoveel verschil maken!

Welke gevolgen zijn er allemaal?

Er zijn talloze gevolgen van conversiestoornis / FNS, denk daarbij bijvoorbeeld aan: beperkt worden in je vrijheid, niet zelfstandig de deur uit kunnen, eenzaamheid en het belasten dan wel afhankelijk zijn van de mensen in jouw omgeving. Op deze pagina van onze website vertellen we je graag meer over de gevolgen van CS (de afkorting die wij graag gebruiken voor ‘complexe stoornis‘ wat conversiestoornis / FNS is). Welke gevolgen zijn er überhaupt allemaal en wat houden ze eigenlijk in?

Meer weten over?

Dit onderdeel van onze website is nog in ontwikkeling. Met andere woorden, mis je een gevolg die je mogelijk kunt ervaren bij conversiestoornis / FNS en wil je die je hier graag uitgelegd zien staan? Stuur dan gerust een e-mail naar team@cs-expertcoaching.nl

Gerelateerde artikelen