Een tremor is een schokkende, bevende beweging van één of meerdere lichaamsdelen. Deze beweging wordt veroorzaakt door ongecontroleerde samentrekking van spieren. Je spieren gaan trillen en beven en dat kunnen ze zo intens doen dat je er behoorlijk last van kunt hebben in je dagelijks leven. Zo kunnen je handen en armen beven, maar ook andere lichaamsdelen zoals je hoofd kunnen tremoren laten zien.

Waarom gaat jouw lichaam trillen?

Een tremor is een manier van het lichaam om (doods)angst te ontladen. Net als prooidieren in de natuur doen als ze worden aangevallen. Zodra de aanval voorbij is, schudden dieren instinctief de stress van zich af. Het is dus een heel natuurlijke manier om zo snel mogelijk spanning los te kunnen laten.

Schudden en beven om van stress af te raken

Wij zijn dat als mensen alleen een beetje vergeten. En dat is jammer, want het schudden van je lichaam is dus heel helpend om van stress af te raken. Je kunt je lichaam hier ook bij helpen door er in eerste instantie geen oordeel over de tremor te hebben. Want dat zal het beven en trillen alleen maar erger maken. Laat je lichaam in plaats daarvan haar gang gaan, zodat je steeds meer de (tijdens je leven opgebouwde) spanning los kunt laten.

Gerelateerde artikelen