Zijn structuur en routine helpend voor je herstelproces?

Is structuur helpend voor je herstelproces?

door | 27 nov, 2023 | Hersteltips

Bij conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) kunnen je klachten per dag verschillen. Daardoor is het ook nog niet zo gemakkelijk om een planning te maken. Vaak moet je afspraken afzeggen, kun je niet de dingen doen die je graag had willen doen en/of ben je afhankelijk van je omgeving. Dit zorgt allemaal voor chaos.

Chaos kost je energie

Niet alleen chaos in je planning, maar ook chaos in je hoofd. En dit kost heel veel energie. Energie die je juist hard nodig hebt om te werken aan je herstel en om leuke dingen te doen op momenten dat je lichaam dat toe laat.

Structuur en routine

De tegenhanger van chaos is structuur. En ondanks dat jij van te voren al weet dat je je er niet volledig aan kunt houden is het toch belangrijk om wel (wat) structuur te hebben. Op die manier weet je altijd waar je de draad weer kunt oppakken als het weer wat beter met je gaat.

Welke structuur kun jij voor jezelf aanbrengen in je (dagelijks) leven? Ga daar eens mee experimenteren. Kijk wat er gebeurt als je dat voor jezelf in je leven gaat aanbrengen.

Wat nu als je niet zo van de structuur bent?

Nu kan het zijn dat je wars bent van structuur, dat het voor jou beter voelt om juist wat ‘losser‘ met je tijd en ruimte om te gaan. Ook dan willen we je uitnodigen om de komende tijd een bepaalde structuur in je (dagelijks) leven aan te brengen. We hebben hier ook niet voor niets in ons unieke jaartraject een complete module aan gewijd.

Zeker als je nog niet compleet hersteld bent gaan structuur en routine je helpen om overzicht te krijgen, het geeft je vertrouwen en motiveert ook (tenminste, als je niet te veel op een dag plant 😉 ).

Structuur verminder stress en vergroot rust

Daarnaast vermindert het stress, geeft het rust in je hoofd en helpt het je om beter voor jezelf te zorgen.
Op het moment dat je helemaal hersteld bent, kun je deze structuur en routine steeds wat meer los laten. Zie de dingen die je wilt doen, dan vooral als inspiratie in plaats als iets wat ‘ook nog even moet’.

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin