Kijk verder dan alleen fysieke klachten bij conversiestoornis FNS

Kijk verder dan alleen je fysieke lichaam

door | 15 dec, 2022 | Onze visie

Zoals je in het blog over de tweedeling in de behandeling kunt lezen bestaan er 5 lichamen. Jouw arts, fysiotherapeut en/of psycholoog richten zich vooral op de eerste 3 lichamen: het fysieke, het mentale en (als je mazzel hebt) ook het emotionele lichaam. Dat doen zij elk vanuit hun eigen visie en op hun eigen vakgebied. Super goed werk, want zij zijn hier specialist in. Maar hierbij worden dus de andere 2 lichamen overgeslagen: het spirituele en energetische lichaam.

En laten deze twee lichamen nu ook van essentieel belang zijn voor jouw (verdere) herstelproces!

 

Wel de gevolgen, niet de oorzaak…

Op het moment dat een arts bij jou de diagnose conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) stelt, vertelt hij/zij je waarschijnlijk ook dat hij je kan helpen. Je komt in een behandeltraject terecht waarbij ook een psycholoog en eventueel ook een, in deze complexe stoornis gespecialiseerde, fysiotherapeut betrokken zijn. Allemaal zijn ze voornemens om jou en je fysieke lichaam te helpen herstellen. De kans is groot dat je ook stappen gaat zetten in jouw herstelproces. Super fijn natuurlijk! Er kleeft in onze visie alleen wel een groot nadeel aan vast. In onze visie pak je via dit soort trajecten, alleen de gevolgen aan en niet de oorzaak.

 

Je fysieke lichaam – een voorbeeld

Neem als voorbeeld medicatie. Je krijgt wellicht medicatie voor een aantal klachten die je ervaart. Om bijvoorbeeld je somberheid, stress en/of de spierspanning in je lichaam te verminderen.  Veel CS-kanjers (deze liefdevolle naam is bedacht door de mensen uit ons groepstraject, klinkt fijner dan lotgenoten, toch?) krijgen ook pijnstillers voorgeschreven. Maar met medicatie bestrijd je de klacht, oftewel het gevolg van conversiestoornis / FNS, terwijl de oorzaak gewoon blijft zitten. Hoeveel pillen je ook neemt….

 

Holistische manier van kijken

Daarom zijn wij ook groot voorstander om conversiestoornis / FNS op een holistische manier te bekijken. Oftewel, door niet alleen naar je fysieke lichaam te kijken, maar ook met een energetische bril en met bewustzijn naar jouw situatie te kijken. Door CS (afkorting van complexe stoornis en chronische situatie) op een holistische manier te bekijken, kom je bij de diepere oorzaak terecht. Wij geloven dat als je écht naar de oorzaak gaat en deze herkent, erkent, verwerkt en los laat, dat je dan geheel van conversiestoornis / FNS kunt herstellen.

 

Voorstander van energetisch werk

Wij zijn groot voorstander van energetisch werk. Uit eigen ervaring weten we dat je met energetische healings blokkades kunt verwijderen waardoor er ruimte ontstaat. Met deze ruimte kun je daadwerkelijk op een helpende manier en op een dieper niveau met je herstelproces aan de slag gaan. Daar liggen de parels om jou te laten herstellen.

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin