Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Onze visie » Waarom je soms beter niet naar een arts kunt luisteren
waarom je soms beter niet naar een arts kunt luisteren

Waarom je soms beter niet naar een arts kunt luisteren

door | 29 aug, 2023 | Onze visie

Relmatig zien wij berichten langs komen die gaan over het al dan niet luisteren naar wat de artsen jou vertellen wat je wel/niet zou moeten doen als je conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) hebt.

Naar wie kun je het beste luisteren als het om jouw herstelproces gaat?

Uiteraard hebben de artsen met wie je te maken hebt, het beste met je voor. En ook al begrijpen ze niet altijd wat je precies doormaakt, ze willen je graag dat het beter met je gaat.
Maar dat wil nog niet zeggen dat wat zij jou aanraden om te doen (of juist niet te doen) ook daadwerkelijk het beste voor jou en je herstelproces is.

Wij vinden het daarom het allerbelangrijkste dat je te allen tijde kritisch blijft ten opzichte van de adviezen die je krijgt aangereikt. Van huisartsen en specialisten, maar ook van de mensen uit je omgeving. Ook van ons trouwens! Je hoeft zeker niet altijd naar ons, of anderen te luisteren. Juist niet!

Luister naar jouw eigen waarheid

Toets alles aan jouw eigen waarheid! Voelt iets niet goed voor jou? Doe het dan ook niet!
Jij kent jouw lichaam het beste. Dus luister naar jouw lichaam. Kijk wat kan en gaat.
En ga daarbij vooral niet over je grenzen heen.

Naar je gevoel luisteren

Luister daarnaast ook naar je gevoel. Voelt iets goed om te doen, terwijl het je juist is afgeraden, doe het dan toch. En respecteer hierbij jouw eigen grenzen.

Jij hebt de regie over jouw lichaam én leven in handen!

Wat is jouw ervaring?

Hoe zit dat bij jou? Wat zijn jouw ervaringen hier mee? In hoeverre luister jij naar anderen? Volg jij alle adviezen van artsen blindelings op of vertrouw je (daarnaast) toch liever op je eigen gevoel?

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin