Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Onze visie » Wat kun je doen tegen pijn bij conversiestoornis / FNS?
Pijn bij conversiestoornis / FNS, wat kun je daar aan doen?

Wat kun je doen tegen pijn bij conversiestoornis / FNS?

door | 22 sep, 2023 | Onze visie

Veel mensen met conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) ervaren pijn. Iets wat super frustrerend is en enorm veel impact kan hebben op jouw (dagelijks) leven. Maar dat hoeft niet altijd zo te blijven.
Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je van de pijn af kunt komen. En dat heeft te maken met de manier waarop wij naar pijn kijken.

In onze visie is pijn altijd een signaal. Het is dé manier van jouw lichaam om met jou te communiceren. Het is net alsof jouw lichaam tegen je zegt:

“Hè hallo daar…je bent niet helemaal goed in balans…wat kunnen we er samen aan doen?”

Samen?!

Ja samen! Want jouw lichaam heeft een zelfhelend vermogen en zal ALTIJD z’n best doen om zo goed mogelijk de balans te herstellen. Dit doet jouw lichaam trouwens met de kennis en mogelijkheden die het op dat moment tot zijn beschikking heeft en onder iedere omstandigheid.

Die kennis bezit jouw lichaam al van nature, dus daar hoef je in principe niets voor te doen. Wat betreft de mogelijkheden, daar heb je zelf invloed op. Creëer bijvoorbeeld een gezonde leefstijl voor jezelf en ga op een helpende manier met (nare) ervaringen en (eerdere) pijn om.

Het leven is tenslotte 10% wat je overkomt en 90% hoe je er zelf mee omgaat…

Wat ga jij doen met de pijn signalen van je lichaam?

Tot zover het aandeel van jouw lichaam. Nu jij. Wat ga jij doen met het pijnsignaal dat jouw lichaam afgeeft?
Ga je het onderzoeken?

De meeste mensen gaan naar de huisarts als ze pijn hebben. Soms volgen er nog wat onderzoeken en uiteindelijk krijgen de meesten medicatie voor geschreven. Dat is heel helpend op de korte termijn, maar niet op de lange termijn. Want met medicatie ben je eigenlijk alleen maar bezig met symptoom bestrijding.

Kennis van het fysieke lichaam

Dat wil niet zeggen dat het niet goed is om te doen. Want de huisarts heeft veel kennis van het fysieke lichaam en soms komt de oorzaak van de pijn voort uit een heel ander gebied dan waar je de pijn ervaart. De reguliere geneeskunde is dus een prima methode om uit te zoeken waar in het lichaam de disbalans is.

Alleen, de oorzaak is dan nog niet aangepakt. En met een beetje pech komt de pijn weer terug of worden de pijnklachten erger.

Vastgezette energie in je lichaam

Het is onze visie dat de oorzaak altijd terug te vinden is in energie die vast is komen te zitten in het lichaam.

Jouw lichaam is in balans als de energie goed door al al jouw energiebanen heen kan stromen. Dan functioneert alles zoals het zou moeten en zijn er geen beperkingen, klachten of sensaties.

Kijk altijd verder dan de pijn alleen

Daarom adviseren wij altijd verder te onderzoeken waar jouw klachten vandaan kunnen komen.

Ieder deel van je lichaam heeft z’n eigen energie en daarmee ook een dieper liggende betekenis. Door je bewust te zijn van deze betekenis, kun je de oorzaak achterhalen van jouw pijnklachten.

Zowel op internet als in diverse boeken is daar genoeg over te vinden. Lukt lezen of internetten nog niet goed vanwege de vele prikkels die het met zich mee brengt of je (nu nog) beperkte concentratievermogen? Ga dan eens voor jezelf na welke spreekwoorden je kent die met het lichaam te maken heeft. Want daar zit ook al een schat aan informatie in, waar je vast en zeker verder mee kunt.

De buik ergens vol van hebben

Het hart in de keel voelen kloppen

Als een blok op je maag

Iets op je lever hebben

Ga in ieder geval op onderzoek uit en kom erachter wat jouw lichaam jou met deze pijn wil vertellen. Er zal een wereld voor je open gaan. 

Vind je dat nog niet zo gemakkelijk en wil je hier graag hulp bij? Neem dan gerust contact met ons op, dan gaan we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen. 

 

Over mij

Hi, mijn naam is Corine.
Mijn team en ik zijn er voor jou ter ondersteuning van jouw reguliere behandeling, als je bent uitbehandeld en/of als je bereid bent om anders te leren kijken naar complexe stoornissen zoals conversiestoornis / FNS, CVS/ME, POTS, fibromyalgie, ziekte van lyme, long covid, auto-immuunziekten zoals SLE en reuma, SOLK, PTSS, angst- en aanpassingsstoornissen etc.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf klachten, beperkingen of een complexe stoornis hebt

Klik hier als je een dierbare kent met een complexe stoornis

Nog even dit:

Wij bekijken klachten, beperkingen en diagnoses op holistische en sjamanistische wijze en stemmen daar onze begeleiding op af. Wij zijn echter geen arts en stellen dan ook geen diagnose. Daarnaast zijn we niet verantwoordelijk voor jouw medicatie en geven wij geen medisch advies. Daarvoor kun je terecht bij jouw reguliere arts, specialist en/of therapeut.

Daarnaast mag je alles wat wij schrijven en delen toetsen aan jouw eigen waarheid. En mag je onderzoeken wat jou hierin raakt.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin