Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Hersteltips » Hooggevoelig en intuïtie bij conversiestoornis / FNS
hooggevoelig en intuïtie bij conversiestoornis FNS

Hooggevoelig en intuïtie bij conversiestoornis / FNS

door | 4 nov, 2022 | Hersteltips

Als je ons al wat langer volgt dan weet je vast wel wat onze visie is op conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis). Dan weet je ook dat hooggevoeligheid een bepalende factor is in de ontwikkeling van je conversiestoornis / FNS en dat ook jij dus in bepaalde mate hooggevoelig bent. Hooggevoeligheid en intuïtie staan met elkaar in verbinding. Als je hooggevoelig bent, dan heb je automatisch ook een sterk ontwikkelde intuïtie.

Verschillende niveaus

Toch kan de manier waarop iemand zijn/haar intuïtie ervaart, per mens verschillen. Dat komt omdat er verschillende intuïtie niveaus zijn en meestal is er één niveau dominant. Wat wil zeggen dat je dat niveau beter hebt ontwikkeld dan de overige niveaus.

Hieronder nemen we de niveaus kort met je door:

Het fysieke niveau

Het vermogen om door middel van sensaties in je lichaam (bijvoorbeeld spierspanning, ontspanning, een huivering, warm gevoel in je buik, beklemmend gevoel op borst of in je keel, een tinteling, of schok) signalen te krijgen waar je inzichten uit kunt halen. Vaak heb je ook het vermogen om in jouw eigen lichaam te kunnen voelen wat een ander voelt.

Het emotionele niveau

Hierbij heb je het vermogen om informatie te krijgen uit gevoelens  zoals vertrouwen, onzekerheid, onrust, gevoel dat er iets niet klopt, of juist ergens een goed gevoel bij hebben. Het kan inzicht geven in je eigen gevoelens of stemming, maar ook in dat van een ander. Het helpt je ook bij het aanvoelen van een situatie. Wel is het belangrijk dat je goed onderscheid leert maken tussen emoties en intuïtie.

Het mentale niveau

Vermogen om creatieve ideeën op te doen, een visie of toekomstige mogelijkheden in te zien. Dit uit zich vaak in een terugkerende gedachte, een beeld, ingeving of droom. Het geeft een heldere kijk door middel van bijvoorbeeld een oplossing, waarschuwing of advies.

Het omgevingsgerichte niveau

Geeft inzicht door een gebeurtenis, bijvoorbeeld iets wat je leest, iets wat je ziet of iets wat iemand doet of zegt.

Het spirituele niveau

Vermogen om door dingen aan te raken of iets te zien of horen van iemand inzicht te krijgen in het verleden en de mogelijke toekomst. Of door iets te weten zonder voorkennis. Je kunt dan ruimte en tijd op een andere manier ervaren. Ook kun je inzicht krijgen in het grotere geheel van een situatie en patronen en verbindingen zien die je eerder niet zag. Op dit niveau komen alle andere niveaus samen.

Over het algemeen werkt je intuïtie op meerdere niveaus tegelijk, maar er is altijd één niveau wat dominant is en beter ontwikkeld dan de overige niveaus. Ga bij jezelf eens na welke niveaus je herkent en of jij je bewust bent van je dominante niveau. En welk niveau zou jij graag willen ontwikkelen omdat dit helpend is voor je herstel? Wat heb jij daar dan voor nodig om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen?

Als jij je intuïtie voor jezelf op een helpende manier leert inzetten, dan ben je weer een stap verder met het overwinnen van je conversiestoornis / FNS. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Daar helpen we je met de CS Reset (ons unieke jaartraject) heel graag mee!

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Anouk

  Mooie herkenbare artikelen!!

  Reageer
  • Laura - Team CS Expert Coaching

   Wat fijn om te lezen dat je onze artikelen mooi en herkenbaar vindt, Anouk!

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin