signalen van je lichaam

Luister naar de signalen van je lichaam

door | 24 dec, 2022 | Hersteltips

Dat je echt aan de slag mag gaan met de signalen die jouw lichaam je geeft, bleek laatst ook weer toen we één van onze CS-kanjers spraken. Laten we haar Anke noemen (ze wil liever niet bij haar echte voornaam genoemd worden). Zij had een aantal EMDR-sessies ondergaan en die waren enorm waardevol omdat er een aantal oude trauma’s naar boven werden gehaald. Heel zinvol natuurlijk, als je bedenkt dat conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) een trauma gerelateerde stoornis is. Het ís ook gewoon de bedoeling dat deze trauma’s worden verwerkt. Wat overigens niet wil zeggen dat dit een bewust trauma hoeft te zijn.  Juist spelen er vaak onbewuste trauma’s een rol bij de ontwikkeling van deze complexe stoornis.

Overbelasting en storingen

Maar vervolgens was er dus van alles aangeraakt en ging haar lichaam reageren. Dat is ook de taak van je lichaam; op het moment dat je iets aanraakt (een trauma bijvoorbeeld) dan gaat het lichaam signalen geven. Het is dan tijd om met de verwerking te gaan beginnen. Maar als je het alleen maar aanraakt en je doet er vervolgens niks mee dan overbelast je jouw lichaam. Dat gaat storingen geven.

Uitval van lichaamsfuncties

Iets wat bij conversiestoornis / FNS ook aan de hand is. Door een bepaalde storing in het brein komen signalen niet meer bij het lichaam terecht. En daardoor vindt er uitval van lichaamsfuncties plaats.

Heftige signalen van je lichaam

Wij zien dat er in de reguliere zorg vaak onvoldoende tijd en ruimte is om hier iets mee te doen. Om hier hulp voor te bieden. Niets ten nadele van de behandelaar hoor, want die is er vaak ook niet mee bekend dat bijvoorbeeld een EMDR sessie zulke heftige lichamelijke reacties teweeg kan brengen.

In dit soort situaties wordt vaak de behandeling stop gezet. Omdat men niet weet hoe met de heftigheid van deze lichamelijke klachten om te gaan. En dan zit je weer op de bank of lig je in je bed en kun je vervolgens helemaal niets meer. De klachten hopen zich weer op.

Stoppen of doorgaan met de behandeling?

Dit gebeurde dus ook bij Anke. Door de EMDR sessies zat zij tegen een doorbraak aan en haar lichaam gaf signalen af om haar trauma en verleden te gaan verwerken. Maar helaas werd de behandeling stopgezet en leek het er op dat het traject gewoon compleet averechts gewerkt had.

Luister naar de signalen van je lichaam!

Herken jij jezelf hierin in? Neem dan nu alsjeblieft het besluit om alles stap voor stap te doen én vooral om naar je lichaam te luisteren. Pak ook niet alles tegelijkertijd aan. En als je al iets aanpakt zorg dat je er de juiste begeleiding in hebt. Ga niet zelf aan lopen modderen.

Je bent géén complex geval!

En laat je al helemaal niet aanpraten dat je een te complex geval bent. Corine, de oprichter van CS Expert Coaching heeft zelf 22 jaar geworsteld met deze complexe stoornis (CS). Haar behandelingen werden gestopt omdat ze ‘te complex’ zou zijn en men niet wist wat ze met haar aan moesten.

Corine is zich toen echt gaan verdiepen in wat conversiestoornis / FNS inhield en is stap voor stap aan de slag gegaan met de signalen die haar lichaam haar gaf. Binnen iets meer dan 2,5 jaar was zij volledig hersteld! Door onder andere te luisteren naar haar lichaam, stap voor stap haar trauma’s te verwerken, alle bepalende factoren aan te pakken, haar bewustzijn te veranderen en zich zelf het herstelproces te gunnen heeft zij deze complexe stoornis nu voorgoed achter haar gelaten.

Geen quick-fix

Er is dus geen quick-fix. Helaas! Maar er is wel enorm veel mogelijk om volledig te herstellen als je daar open voor staat en je bereid bent om tijd en energie in jezelf te steken. Vind jij jezelf dat waard??

Wij begeleiden je daar trouwens met alle liefde bij. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. 

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin