veerkracht

Veerkracht

door | 4 nov, 2022 | Hersteltips

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen. Als er iets is wat je helpt bij het overwinnen van je conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) dan is het wel veerkracht.

Maar wat is nou eigenlijk, veerkracht?

Ik weet nog heel goed toen één van m’n beste vriendinnen de diagnose borstkanker kreeg. Dit was echt een enorme schok, want niemand zag dit aankomen. Het bleek ook nog een snel groeiende en zeer agressieve variant te zijn en ten tijde van de diagnose waren er ook al uitzaaiingen in haar lever, lymfeklieren en botten.

De specialisten waren er niet van overtuigd dat ze het einde van het jaar zou halen. Maar als er iemand veerkracht heeft dan is het mijn vriendin wel! Want nadat ze in eerste instantie lamgeslagen was, krabbelde ze heel snel weer op en ging ze het gevecht met de kanker aan. En dan bedoel ik niet alle emoties onderdrukken en je door het hele traject heen pushen. Nee, ze:

  • Accepteerde haar angsten
  • Liet haar gevoelens toe
  • Durfde zich kwetsbaar op te stellen

Steeds een volgende stap

Ook zette ze steeds weer de volgende stap in haar behandeltraject. Het werd een jaar met ups en downs, maar ze bleef doorzetten, want ze had een heel duidelijk doel voor ogen: genezing! Twee maanden geleden hebben we dan ook gevierd dat ze volledig kankervrij was… de artsen stonden versteld.

En toen….

Afgelopen week was ze met haar gezin met vakantie. Ze kreeg een drukkende hoofdpijn en haar man heeft gelijk het ziekenhuis gebeld. Die adviseerde met spoed een scan en daar waren vijf hersentumoren op te zien. Dan stort je wereld in…

We zijn nu een week verder en ze zit weer volledig in haar kracht. Ook deze keer is ze ervan overtuigd dat ze de strijd gaat winnen en zet zich 110% in voor volledige genezing. Ondanks dat niet alle specialisten haar mening delen, is er toch een arts die hier in mee gaat en een opmaat gemaakt behandeltraject heeft opgezet met als doel: volledige genezing!

Bewondering voor haar veerkracht

Ik heb zo enorm veel bewondering voor haar! Ze heeft haar doel heel helder. Ze weet wat er voor nodig is om dit doel te bereiken. Ze weet ook dat dit gepaard gaat met ups en downs. Dat haar gevoelens en gedachten alle kanten op gaan schieten, dat ze geen controle heeft op de situatie, dat ze moet gaan uitproberen wat wel en wat niet voor haar werkt. Dat ze hoop en vertrouwen moet hebben. Dat niet iedereen in haar omgeving dit aan kan. En dat ze soms één stap vooruit gaat en dan weer twee stappen terug.

Herkenbaar?

En ik weet nu al dat ze niet op gaat geven, dat ze:

  • Steeds weer de eerst volgende stap gaat zetten.
  • Alle risico’s en bijwerkingen voor lief neemt, zonder ook maar enige vorm van garantie voor de toekomst.

Dit kan zij, want ze beschikt over een enorme dosis VEERKRACHT!

“Je hebt succes als je 1x meer

opstaat dan dat je valt”

 

Niemand weet hoe vaak en hoe hard je zult vallen. Het enige wat JIJ hoeft te doen is steeds weer opstaan. En dat is geen makkelijk proces, maar je hoeft het niet alleen te doen. Je mag er ook hulp bij vragen. En je mag ook verdrietig, bang en boos zijn. En je machteloos voelen. Dat hoort er allemaal bij. Als je je er maar niet door laat weerhouden om steeds weer de eerst volgende stap te zetten.

Beschik jij over voldoende veerkracht?

En jij? Hoe veerkrachtig ben jij?

Geef je snel op? Laat jij je weerhouden door je angsten? Of heb jij jouw doel om je conversiestoornis / FNS te overwinnen helder voor ogen en zet je steeds de eerstvolgende stap?

Denk hier eens over na. En als je tot de conclusie komt dat je niet over zo heel veel veerkracht beschikt, is dat ook niet erg. Daar kun je aan werken.

Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we staan graag voor je klaar!

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin