Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Hersteltips » Welk effect hebben medicatie of supplementen op jouw herstelproces?
effect van supplementen

Welk effect hebben medicatie of supplementen op jouw herstelproces?

door | 29 jun, 2023 | Hersteltips

Als je ons al wat langer volgt, dan weet je dat in onze visie iedere CS-kanjer* in bepaalde mate hoog gevoelig is. Mocht je dit nu vervelend vinden om te lezen, vertrouw er dan alsjeblieft op dat hoog gevoeligheid geen last is of hoeft te zijn, het is juist een kracht! Dit even terzijde <3

Andere prikkelverwerking

Hooggevoelige mensen hebben een andere prikkelverwerking en hebben ook een gevoeliger zenuwstelsel. Wij raden je dan ook altijd aan om eens goed te gaan kijken naar wat jou allemaal (extra) prikkels geeft. Zodat je hier mee om leert gaan en al dan niet bepaalde prikkels gaat vermijden.

Waar veel mensen overigens niet bij stil staan, is dat medicatie en vitamine/mineralen supplementen ook een vorm van prikkels zijn. Prikkels die van binnenuit werken.

Standaard dosering van medicatie en supplementen

Zo kan het gebeuren dat jij medicatie geadviseerd krijgt door een arts of je neemt op advies van een therapeut een supplement in en ‘opeens‘ krijg je daar last van.

Hoe kan dat toch?

Je hebt gewoon de standaard aangegeven dosering, die op het etiket staat vermeld, ingenomen. Dat is toch goed, zou je denken.

Dat klinkt inderdaad heel logisch, maar helaas is dat niet altijd even helpend (voor je herstelproces).

Gemiddelde mens

De dosering die op de verpakkingen staat, is bedoeld voor de gemiddelde mens. Heb jij je weleens afgevraagd hoe een gemiddeld mens er uit ziet? En hoeveel gemiddelde mensen er dan rondlopen op de wereld?

Laten we je een geheimpje verklappen, de gemiddelde mens bestaat niet! Ieder mens en ieder lichaam is tenslotte anders.

En jij bent al helemaal geen gemiddeld mens, want jij bent in ook nog in bepaalde mate hoog gevoelig.

Hoe reageren hoog gevoelige mensen op medicatie en supplementen?

Hoog gevoelige mensen reageren vaak heftiger op medicatie en supplementen dan andere mensen. Dat is gewoon wat het is.

Daarom raden wij je aan daar eens bewust naar te kijken als je medicatie en/of supplementen gebruikt. Neem niet zomaar klakkeloos de “standaard” dosering in. Ga het ook niet zomaar op eigen houtje aanpassen. Overleg altijd met je arts/apotheker/therapeut als je de dosering wilt aanpassen!

Onze ervaring met supplementen

Wees daarnaast ook niet te streng voor jezelf als je toch de standaard dosering neemt en je ervaart er klachten door. Ook wij trappen nog weleens in deze valkuil.

Zo waren Brenda en Corine vorige week, op aanraden van onze sjamaan/coach, heel enthousiast gestart met vitamine B1. Nou dat hebben ze geweten. Hun zenuwstelsel sloeg helemaal op tilt. Zij konden nog amper functioneren.

Na een paar dagen zijn ze dus weer met de B1 gestopt, want het ging echt niet.

Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met ze en zien ze dit vooral als een heel wijze les.

Tip bij een te hoge ingenomen dosering

Tot slot delen we graag nog een tip met je als blijkt dat een dosering voor jouw lichaam te veel blijkt te zijn.

Drink brandnetelthee (zonder toevoegingen) en neem een voetenbad met daarin een handje Keltisch zeezout opgelost. Dat helpt je om de afvalstoffen af te voeren.

 

*De naam ‘CS-kanjers’ is liefdevol bedacht door de leden uit onze groep voor de mensen die conversiestoornis / Functionele Neurologische Stoornis (FNS) hebben. Klinkt beter dan lotgenoten, nietwaar?

 

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin