Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Onze visie » Er bestaat geen quick-fix bij conversiestoornis / FNS
Er bestaat geen quick-fix bij conversiestoornis FNS

Er bestaat geen quick-fix bij conversiestoornis / FNS

door | 21 dec, 2022 | Onze visie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: er bestaat geen quick-fix om van conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) te herstellen. Hoe graag je het ook zou willen en hoe graag ik het je ook gun, het is helaas niet zo.

Geen enkel traject wat je aangaat, geen enkele behandelmethode is een quick-fix. Ook niet bij ons. Het zijn stappen in je herstelproces en je maakt niet meer mee dan je aankan. Met andere woorden, je kunt tot een bepaald level gaan. 

Stagnatie en weer stappen zetten

Het kan ook zo zijn dat je merkt dat je herstelproces even stagneert en dat is ook helemaal prima, want dan mag je even bijkomen. En natuurlijk komt er op een gegeven moment wel weer een punt waarop je merkt dat je weer een level verder mag. En zo zet je steeds meer stappen in jouw herstelproces.

Quick-fix versus 10 jaar verwerking…

Laatst hoorde ik dat er voor standaard traumaverwerking 10 jaar staat. Nu geloof ik zowel niet in een quick-fix als in standaard methodes voor conversiestoornis / FNS. Ieder mens is tenslotte uniek en daardoor is elk traject voor iedereen verschillend. De één zal er sneller doorheen gaan dan de ander. En het heeft natuurlijk ook te maken met je omstandigheden en in hoeverre jij je daarvoor open kunt stellen.

Toch zette die 10 jaar mij aan het denken. Ik ben bijvoorbeeld al een hele tijd bezig met traumaverwerking en ook ik mag soms weer een level dieper gaan. Dan denk ik ook ‘Wow, er zit dus toch nog een laagje onder’. Dan is er zeker geen sprake van een quick-fix.
Eerlijk gezegd word ik er best wel heel enthousiast van. Want hoe meer lagen je af gaat pellen, hoe mooier het leven wordt. Ik kan me dan echt oprecht dankbaar voelen voor alles wat ik heb meegemaakt. Hoe heftig sommige dingen ook waren.

Mijn persoonlijke verhaal

Als je mijn persoonlijke verhaal in podcastaflevering 2 hebt beluisterd, dan heb je een klein beetje een idee wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Maar dat is echt nog maar het topje van de ijsberg, dus ja… Ook al zet ik niet graag dingen voor mezelf vast, die 10 jaar is misschien nog niet zo gek bedacht….

Een quick-fix is een illusie

Hoe meer lagen je gaat afpellen, hoe mooier het leven eigenlijk wordt. En hoe dichter je bij jezelf komt. Hoe meer jij steeds je authentieke zelf gaat worden hoe meer écht gelijkgestemde mensen er op je pad komen, bij wie jij helemaal jezelf kunt zijn.
Dat is niet te forceren, door geen enkel traject of behandeling. Dus alsjeblieft, neem je tijd. Pak de ruimt die je nodig hebt om te herstellen. Gun jezelf jouw herstelproces. Er bestaat namelijk geen quick-fix.

 

P.S. Bij ons krijg je trouwens altijd alle tijd die je nodig hebt in jouw herstelproces. Oók als je bijvoorbeeld een tijd bent uitgeschakeld vanwege klachten. Lees maar hoe we daar mee om gaan op de pagina over CS Reset.

Over mij

Hi, mijn naam is Corine.
Mijn team en ik zijn er voor jou ter ondersteuning van jouw reguliere behandeling, als je bent uitbehandeld en/of als je bereid bent om anders te leren kijken naar complexe stoornissen zoals conversiestoornis / FNS, CVS/ME, POTS, fibromyalgie, ziekte van lyme, long covid, auto-immuunziekten zoals SLE en reuma, SOLK, PTSS, angst- en aanpassingsstoornissen etc.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf klachten, beperkingen of een complexe stoornis hebt

Klik hier als je een dierbare kent met een complexe stoornis

Nog even dit:

Wij bekijken klachten, beperkingen en diagnoses op holistische en sjamanistische wijze en stemmen daar onze begeleiding op af. Wij zijn echter geen arts en stellen dan ook geen diagnose. Daarnaast zijn we niet verantwoordelijk voor jouw medicatie en geven wij geen medisch advies. Daarvoor kun je terecht bij jouw reguliere arts, specialist en/of therapeut.

Daarnaast mag je alles wat wij schrijven en delen toetsen aan jouw eigen waarheid. En mag je onderzoeken wat jou hierin raakt.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin