Hoe hard ben jij voor jezelf?

door | 8 mrt, 2024 | Hersteltips

Ik weet het nog zó goed toen ik voor de 2e keer een teen brak. Volgens mijn huisarts was het heel onverstandig dat ik er een middag mee had doorgelopen, terwijl ik het al een hele verbetering vond ten opzichte van een paar jaar daarvoor. Want toen onderdrukte ik twee weken de pijn… Met alle gevolgen van dien. Poeh, over hard voor jezelf gesproken…

 

 

Ben jij weleens hard voor jezelf op een van deze manieren?

Misschien heb jij niet ooit eens 2 weken met een gebroken teen rondgelopen, maar herken je je wel in een van onderstaande situaties:

  • Ondanks pijn of uitval maak je toch nog even snel iets af waar je mee bezig bent, omdat je een ander niet tot last wilt zijn of om hem/haar met jouw klachten op te zadelen
  • Je bevindt je in een omgeving waar je je niet helemaal op je gemak voelt, maar je vindt dat je het niet kunt maken om weg te gaan, dus blijf je zitten waar je zit
  • Iemand vraagt iets van je en ondanks dat je eigenlijk best moe bent, doe je het toch
  • Je hebt je beperkingen en dan word je ook nog eens boos op jezelf (op je lichaam dus) omdat je niet zo functioneert als jij graag zou willen

 

 

Triggers waarmee je de signalen van je lichaam onderdrukt

Schuldgevoel, verantwoordelijkheidsgevoel, schaamte, vinden dat iets zo hoort, oordelen over jezelf… het zijn allemaal triggers waarmee je de signalen van je lichaam onderdrukt. Met bijkomende gevolgen.

Hoe vaak ben jij boos op jezelf, op je lichaam, op je klachten en je ziekte? En hoe ga je daarmee om?
Blijf je er in hangen en versterk je daarmee je emotie?
Onderdruk je alles en ga je gewoon door?
Of kun je het (steeds beter) accepteren, het met een beetje humor bekijken en doe je een stapje terug?

Met andere woorden: hoe hard ben jij voor jezelf? En wat levert je dat op?

 

Wees eens heel eerlijk naar je jezelf toe

Beantwoord deze vragen eens heel eerlijk voor jezelf. En ga vervolgens voor jezelf na hoe het met de zachtkracht voor jezelf is gesteld.
Zonder oordeel, uiteraard, want je wist (nog) niet beter.

En tot slot, nu je wel (al een beetje) beter weet, wat ga je nu aan doen? Wat is jouw eerstvolgende stap? De eerstvolgende stap op weg naar volledig herstel?

Vind je dat nu nog niet zo gemakkelijk, dan mag je altijd onze hulp inschakelen. Daarvoor kun je heel gemakkelijk contact met ons opnemen via het contactformulier. We staan graag voor je klaar!

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin