inzicht

Inzicht in jouw conversiestoornis / FNS

door | 4 nov, 2022 | Hersteltips

“Corine wat kan ik DOEN om te herstellen?” Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. En daar kan ik een heleboel verschillende antwoorden opgeven. Want inmiddels heb ik zoveel ervaring in het begeleiden van CS kanjers* tijdens hun herstelproces dat ik een aardige kennisbank heb opgebouwd met alles wat mogelijk helpend kan zijn om je conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) te overwinnen.

Maar je herstelproces is niet een kwestie van wat standaard dingen toepassen. Ook is er geen kant-en klaar-oplossing die voor iedereen werkt. Natuurlijk zijn er wel overeenkomsten tussen CS kanjers, maar uiteindelijk is iedereen toch uniek.

Toch is er één methode die voor iedereen inzetbaar is, en dat is het verkrijgen van inzicht.

Waarom is inzicht zo belangrijk?

Als je inzicht hebt, kun je:

  • Achterhalen waar het probleem zit en pas dan kun je opzoek naar een oplossing
  • De richting bepalen die je wilt volgen
  • Bewuste keuzes maken
  • Jouw veerkracht en vertrouwen vergroten
  • De eerstvolgende juiste stap zetten
  • Ontdekken wat helpend is om te veranderen

Denk je eens in wat dit betekent voor jouw herstelproces.

Iedere fase vergt een ander inzicht

Als jij meer inzicht krijgt in jouw conversiestoornis / FNS, dan kun je voor jezelf stap voor stap een plan van aanpak gaan maken. Je hoeft nog niet eens te weten hoe het complete plan eruit gaat zien. Als je maar weet wat jouw eerstvolgende juiste stap is.

Na het zetten van deze stap volgt er weer meer inzicht. En zo kom jij steeds verder in je herstelproces. Want iedere fase vergt weer een ander inzicht.

Het herstelproces is net een videogame

Ik vergelijk het ook wel eens met een videogame. Iedere level heeft weer andere uitdagingen. Jij hebt daar bepaalde ‘tools’ voor nodig die jij jezelf eigen maakt en zo kom je steeds een level verder. Naarmate je verder in het spel komt, worden ook de uitdagingen groter. Maar dat is voor jou geen probleem, want door alle levels te doorlopen krijg jij steeds meer inzicht in hoe het spel werkt. Daarnaast word jij je steeds meer bewust van wat je allemaal kunt en weet je ook wat jij allemaal tot je beschikking hebt om in te zetten. Gedurende het gehele spel krijg je allerlei inzichten en daar onderneem je actie op.

En zo werkt het ook met jouw herstelproces.
Heb je daar hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier om te zien welke mogelijkheden wij allemaal voor je hebben! We staan graag voor je klaar. 

*CS kanjers is een liefdevolle term bedacht door de mensen uit ons groepstraject en waarin CS staat voor complexe stoornis. Want dat is conversiestoornis / FNS, toch?

Over mij

Hi! Mijn naam is Corine en ik ben ervan overtuigd dat conversiestoornis / functionele neurologische stoornis (FNS) tijdelijk is!
Het is dan ook de missie van mij en mijn team om jou te helpen hiervan volledig te herstellen.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons unieke stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf de diagnose conversiestoornis / FNS hebt gekregen

Klik hier als een dierbare van jou conversiestoornis / FNS heeft

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin