Home » Laat je hier inspireren door onze visie, hersteltips & succesverhalen » Onze visie » Ook jij bent goed genoeg om te kunnen herstellen van conversiestoornis / FNS
goed genoeg om te herstellen

Ook jij bent goed genoeg om te kunnen herstellen van conversiestoornis / FNS

door | 27 okt, 2023 | Onze visie

Wij komen regelmatig mensen in onze praktijk tegen die de hoop op herstel (bijna) hebben opgegeven. Ze zijn vaak al (meerdere keren) afgewezen voor een behandeling en hebben te horen gekregen dat ze met hun conversiestoornis / FNS (functionele neurologische stoornis) moeten leren leven.
Hoe kan het toch dat je aan zulke hoge eisen moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een regulier behandeltraject?
Wie bepaalt of jij wel of niet ‘goed genoeg bent’ om te kunnen herstellen?

Eisen om aan een behandeltraject mee te kunnen doen

Oké, wij geven het toe, natuurlijk stellen wij ook ‘eisen‘ als je bij ons een traject wilt doen. Maar dat zijn geen eisen dat je binnen X maanden minimaal Y verbetering moet laten zien, omdat je er anders uit ligt. Nee! Als je bij ons een traject volgt, dan doe je dat in je eigen tempo. Iedereen is uniek en daarom is ook ieders hersteltraject uniek.

Welke ‘eisen‘ wij dan wel stellen aan onze CS-kanjers? Nou, dat je bijvoorbeeld gemotiveerd bent. En dat je veerkracht hebt. Of dat je in ieder geval bereid bent om hier aan te werken.

Veerkracht, motivatie en goed genoeg zijn

Je herstelproces gaat met vallen en opstaan (vaak zelfs letterlijk als je last van PNEA’s hebt…. 🙈 Je weet van te voren niet hoe het gaat verlopen. Jouw fysieke en mentale belastbaarheid (één van de eisen voor een reguliere behandeling) kunnen namelijk van het ene op het andere moment veranderen. Conversiestoornis / FNS is daarin gewoon heel onvoorspelbaar. Zeker als je je nog niet bewust bent van wat deze complexe stoornis (CS) in stand houdt.
Daarom is het belangrijk dat je veerkracht hebt om met deze wisselingen om te kunnen gaan en dat je gemotiveerd bent. En dat zijn heel andere eisen dan wanneer je goed genoeg (oftewel, niet te complex) moet zijn voor een traject.

Een terugval hoort bij het herstelproces

Ook bij ons in de praktijk ervaren CS-kanjers* soms een terugval. Dat hoort bij het herstelproces. Dan doen we een stapje terug en gaan we kijken wat er wel mogelijk is, om zo later de spreekwoordelijke draad weer op te pakken. Eventueel met een aantal aanpassingen, want ieder herstelproces is zoals gezegd uniek. En wij kijken echt nergens meer van op. Corine heeft zelfs CS-kanjers begeleid vanuit hun ziekenhuisbed. Onze visie is dat hoe slechter het met je gaat, hoe meer het noodzakelijk is dat je (de juiste) begeleiding krijgt.

Moraal van dit blog? 😉 Laat je dus vooral NIET leiden door wat anderen zeggen, neem je eigen verantwoordelijkheid voor je herstelproces én vindt jezelf goed genoeg om te kunnen herstellen. Want ook jij kunt conversiestoornis / FNS overwinnen! 💪

 

*De naam ‘CS-kanjers’ is liefdevol bedacht door de leden uit onze groep voor de mensen die conversiestoornis / FNS hebben. Klinkt beter dan lotgenoten, nietwaar?

Over mij

Hi, mijn naam is Corine.
Mijn team en ik zijn er voor jou ter ondersteuning van jouw reguliere behandeling, als je bent uitbehandeld en/of als je bereid bent om anders te leren kijken naar complexe stoornissen zoals conversiestoornis / FNS, CVS/ME, POTS, fibromyalgie, ziekte van lyme, long covid, auto-immuunziekten zoals SLE en reuma, SOLK, PTSS, angst- en aanpassingsstoornissen etc.

Dat doen wij door het gratis beschikbaar stellen van ons stappenplan tot op maat gemaakte (persoonlijke) trajecten.

Contact met lotgenoten

Voor begrip en een stukje saamhorigheid is het heel belangrijk om ook contact met lotgenoten te hebben. Daarvoor hebben we 2 besloten Facebook groepen opgericht:

Klik hier als je zelf klachten, beperkingen of een complexe stoornis hebt

Klik hier als je een dierbare kent met een complexe stoornis

Nog even dit:

Wij bekijken klachten, beperkingen en diagnoses op holistische en sjamanistische wijze en stemmen daar onze begeleiding op af. Wij zijn echter geen arts en stellen dan ook geen diagnose. Daarnaast zijn we niet verantwoordelijk voor jouw medicatie en geven wij geen medisch advies. Daarvoor kun je terecht bij jouw reguliere arts, specialist en/of therapeut.

Daarnaast mag je alles wat wij schrijven en delen toetsen aan jouw eigen waarheid. En mag je onderzoeken wat jou hierin raakt.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin